- Inbraakbeveiliging -

Het dilemma van elke inbreker

Ongenode gasten krijgen weinig kans met de inbraakbeveiliging van Elektravon. Als gecertificeerd installateur, waarvoor we elk jaar geaudit worden, denken we graag met u mee hoe uw pand zo in te richten dat inbrekers tijdig gesignaleerd worden. Een oplossing kan zowel intern zijn als extern, met doorschakeling naar een meldkamer.

Een goed beveiligingsplan bestaat uit advies op zowel organisatorisch, bouwkundig als elektronisch terrein. Wij kijken welke ruimtes in uw geval wel of geen beveiliging nodig hebben en stellen daar ons totaalplan op af. Uiteraard hoort daar ook bij het geven van instructies over hoe de installatie te bedienen.

- Camerabewaking -

Oog voor detail

Camerabewaking kan apart ingezet worden voor de persoonlijke veiligheid, maar is vaak onderdeel van een compleet beveiligingsplan. Bijvoorbeeld om de buitenkant van uw pand in de gaten te houden, als anti-inbraakmaatregel. Of om vandalisme en diefstal te detecteren in overheidsgebouwen, scholen en winkelcentra. Welke functie camerabewaking ook heeft, het zorgt in ieder geval voor een beschermd gevoel. Elektravon installeert niet alleen hoogwaardige bewakingscamera’s maar  adviseert u ook over welke strategische punten in úw pand het beste overzicht bieden.

- Toegangscontrole -

U houdt de regie in eigen hand

Onder toegangscontrole verstaan we het gecontroleerd toegang verlenen aan mensen in gebouwen, of gedeeltes van gebouwen. Vooral bij kantoorcomplexen met een onbemande receptie is een toegangsinstallatie een ideale oplossing.

Onderdeel van toegangsverlening is een elektronische sleutel met een hoog gebruiksgemak. Met de elektronische sleutel kunnen medewerkers namelijk op diverse, voorgeprogrammeerde, tijden het pand in en uit. En krijgt iemand een andere functie of is hij zijn sleutel verloren… geen probleem! De sleutel is eenvoudig en voor relatief weinig kosten aan te passen qua privileges en te deactiveren. U houdt dus zelf de regie over wie wanneer uw pand kan betreden. Uiteraard kunt u daarbij later inzien welke medewerker op welk tijdstip in uw pand is geweest.

- Brandmeldinstallaties -

Waar rook is…

Brandmeldinstallaties zijn aan behoorlijk wat wettelijke regels gebonden. Bovendien is in veel zakelijke situaties een brandmeldinstallatie verplicht. Denk aan publieke gebouwen, hotels, restaurants, ziekenhuizen, bejaardencentra en gebouwen met specifieke veiligheidsrisico’s als garages en industriële opslag.

Elektravon is al meer dan tien jaar gecertificeerd installateur van brandmeldinstallaties waarvoor we jaarlijks geaudit worden. Dit geeft u de garantie dat onze ontwerpen en implementaties volledig betrouwbaar zijn, en perfect onderhouden worden. Daarbij hoort uiteraard een deskundig advies. Want als een beginnende brand snel gesignaleerd is, kan iedereen het pand tijdig verlaten en kan de materiële schade beperkt blijven! 

- Ontruimingsinstallaties -

Wanneer het tijd is om het pand te verlaten

Een ontruimingsinstallatie is een installatie die de mensen in uw gebouw alarmeert bij bijvoorbeeld brand.  Een goed, volgens de voorschriften aangelegd systeem stelt u in staat snel en adequaat te handelen, uw pand te ontruimen en de kans op slachtoffers te verkleinen.

Ontruimingsinstallaties worden vaak gecombineerd met brandmeldinstallaties. In kleinere kantoorgebouwen waar veel mensen werken worden deze installaties doorgaans verplicht gesteld. Elektravon ontwerpt en installeert hoogwaardige ontruimingsinstallaties en zorgt ervoor dat uw systeem vakkundig onderhouden wordt. Die kwaliteit vindt u ook terug in ons deskundig advies over welke signalering en alarmering waar in uw pand geplaatst moet worden voor een doeltreffend resultaat.

- Noodverlichting -

Steek uw licht op bij Elektravon

Het ineens wegvallen van de verlichting kan onveilige situaties opleveren. Paniek en desoriëntatie zijn vaak het gevolg. Noodverlichting helpt iedereen in geval van calamiteiten het pand veilig te verlaten.

Bij Elektravon leveren we een totaalpakket als het gaat om een veilige aftocht. Dat pakket bestaat uit een vluchtrouteaanduiding, de verlichtingsarmaturen die gaan branden als de reguliere verlichting uitvalt en een noodverlichtingsplan. Zo’n plan is wettelijk verplicht en geeft aan op welke strategische punten aanduidingen en verlichting moeten worden aangebracht.
Maar behalve een vakkundige installatie is ook vakkundig onderhoud essentieel. Daarom testen en vervangen wij voor u periodiek de lichtbronnen en accu’s. Zodat u, als u in nood verkeert, precies weet waar u naartoe moet. 

Bedankt {name-1-first-name},