- Industriële automatisering -

Het aanvoelen van het productieproces

Industriële automatisering is een zeer specifieke tak waaraan hoge eisen, zoals aan productiviteit en continuïteit, gesteld worden. Daarom verlangt het automatiseren van productieprocessen in de industrie de inzet van gedegen specialisten.

Elektravon is al jaren een begrip in de industriële automatisering en heeft wereldwijd talloze automatiseringsprojecten succesvol gerealiseerd. Dat succes zit ‘m in de diversiteit van onze knowhow en ervaring, maar vooral in het willen aanvoelen hoe een productieproces precies verloopt. Zodat we weten wát ervoor nodig is om uw machines te kunnen laten draaien.

- Gebouwbeheersystemen -

Eén druk op de knop maakt alles mogelijk

Zorgen voor een aangenaam klimaat, monitoren van het energieverbruik, sturen van verlichting toegang verlenen aan bezoekers en medewerkers… Met name grotere utiliteitsgebouwen en kantoorcomplexen, waar diverse functies verzameld zijn, zijn gebaat bij een centrale bediening.

Elektravon maakt dit alles mogelijk met één druk op de knop. Wij ontwerpen en bouwen systemen om verschillende installaties  binnen uw pand, zowel lokaal als  op afstand te kunnen aansturen en met elkaar te laten communiceren. Van eenvoudige tot uiterst complexe en gedetailleerde gebouwbeheersystemen, dankzij onze ruime ervaring. Waarbij we u graag adviseren hoe u een lager energieverbruik kunt realiseren!

- Engineering -

Uw probleem is onze uitdaging

Engineering is het ontwerpen en schrijven van de hard- en software die nodig zijn voor de industriële automatisering en gebouwbeheersystemen. Bij Elektravon beschikken we over een speciale afdeling van engineers. Technici die elk probleem zien als een uitdaging en niets liever doen dan zich daarin vastbijten. Hoe complex en divers ook. Maar altijd succesvol toewerkend naar de juiste maatwerkoplossing voor uw vraagstuk. Veel ondernemingen, zowel nationaal als internationaal, kunnen dat inmiddels beamen.

- Paneelbouw -

Het technisch zenuwcentrum

Elektravon is de juiste partner als het gaat om paneelbouw. Wij ontwerpen en bouwen besturings- en regelkasten waarin vervolgens een besturingscomputer wordt geplaatst die onder andere pompen, ventilatoren en motoren aanstuurt. Voor elke toepassing van de computer ontwikkelt ons ervaren team van engineers een speciaal programma.

Hoe groot een besturingskast wordt is afhankelijk van de grootte van uw installatie en wat er allemaal in bijvoorbeeld uw kantoor, winkel of fabriek bestuurd moet worden.

- Regeltechnische installaties -

Flexibiliteit voorwaarde voor continuïteit

Regeltechnische bekabeling vormt de verbinding tussen de hard- en software in het besturingspaneel en de rest van de installaties. Daarbij mag er geen enkele kink in de kabel komen, want de productie moet te allen tijde door kunnen gaan.

Het aanleggen van deze bekabeling moet dan ook vaak voldoen aan specifieke voorwaarden voor de eindgebruiker, zoals bepaalde veiligheidseisen. Daarnaast is er een uitgebreide wet- en regelgeving. Het specialistische bekabelingsteam van Elektravon werkt volgens de strengste eisen én is flexibel; een belangrijk criterium in het geheel.  Dat betekent dat ons team de werkzaamheden volledig afstemt op uw planning zodat u verzekerd bent van continuïteit.

- Klimaattechniek -

Aangenaam werken en wonen

Een aangenaam en gezond werk- of leefklimaat draagt bij aan een goede en productieve sfeer. Denk hierbij aan het verwarmen, koelen en het filteren van de lucht in bijvoorbeeld uw kantoor, winkel of woning. In bepaalde gevallen speelt de temperatuur zelfs een erg belangrijke rol. Het koelen van serverruimtes bijvoorbeeld is essentieel, maar er zijn ook producten die vanwege de houdbaarheid een bepaalde koude- of warmtegraad vereisen.

Op het gebied van klimaattechniek staat Elektravon garant voor doordachte oplossingen. We ontwerpen en leveren zowel de hard- als software zodat u in staat bent waar en wanneer u dat wilt het klimaat te regelen en te beheersen.

Bedankt {name-1-first-name},